Blog

Takto vyzerá kvalitné, čerstvé hovädzie mäso pripravené do štádia "medium". Mäso je v celom svojom objeme tepelne upravené a teplota v jadre dosiahla 68 °C, na povrchu je tmavohnedé, v jadre hnedo-ružové. Konzistencia je pružná, chuť výrazne mäsová a šťavnatá. Z mäsa môže vytekať červená tekutina pripomínajúca krv. V skutočnosti je to však zmes...

Káva sa stáva stále dôležitejším nápojom, o čom svedčí aj jej neustále stúpajúca spotreba. Slovensko so svojimi necelými 6 kg kávy na osobu a rok sa síce neradí medzi svetovú špičku, ale trend spotreby kreslí neustále rastúcu krivku. Prvé priečky obsadzujú už tradične škandinávske krajiny, spomedzi ktorých je súčasnou svetovou jednotkou v spotrebe...

Keď sa povie streetfood, alebo ak chcete "jedlo na ulici", v mnohých z nás sa vynorí predstava lacného, rýchleho jedla, pripraveného najčastejšie z nie príliš zdravých polotovarov. Zdá sa však, že táto rovnica už prestáva platiť a práve naopak, rozmáhajúca sa "streetfood scéna" ponúka čoraz zaujímavejšie, nápaditejšie a často aj zdravšie jedlá s...